Araştırma Görevlisi İlanı
Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesine araştırma görevlisi istihdamı planlanmakta olup, kadro planlaması amacıyla talep toplama süreci başlatılmıştır. Hukuk Fakültesi bünyesindeki tüm anabilim dalları için talep gönderilmesi mümkündür, ancak Medeni Hukuk, Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku, Milletlerarası Kamu Hukuku ve Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku anabilim dallarında araştırma görevlisi istihdamına öncelik verilmesi planlanmaktadır.
Araştırma görevlisi kadrosuna başvurmayı planlayan adayların, kadro ilanına çıkılması durumunda, resmi başvuru tarihi itibarıyla bir hukuk fakültesi lisans derecesine sahip olması ve ilgili mevzuattaki (https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=28947&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5) diğer koşulları yerine getirmiş olması aranacaktır. Adayların kaliteli araştırma ve öğretim hususunda kendilerini geliştirmeye açık olmaları beklenmektedir. Adaylarda iyi derecede İngilizce bilgisi aranacak olup başka bir yabancı dile hâkimiyetiniz bulunması durumunda başvurunuzda bunun da belirtilmesi önem arz etmektedir.
Talep toplama süreci için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2024‘tür. Araştırma görevlisi kadrosuna başvurmayı planlayan adayların, güncel özgeçmişlerini paylaşmaları ve başvuruda bulunmayı arzu ettikleri anabilim dalını belirtmeleri beklenmektedir. Zorunlu olmamakla birlikte, adaylar dosyalarına referans mektupları ve (varsa) yayınların birer kopyasının da ekleyebilirler. Belirtilen bilgi ve belgelerin vacancyinlaw@ku.edu.tr adresine e-posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.
Resmi bir kadro ilanı yapılıp yapılmayacağı konusunda 2024 yılının Ekim ayı içerisinde Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından duyuru yapılacaktır.
Koç Üniversitesi 1993 yılında kurulmuş bir vakıf yükseköğretim kurumudur. Üniversite 2024 yılında Times Higher Education tarafından yapılan “Genç Üniversiteler Sıralaması”nda 52’nci olarak, “Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nda ise en iyi 400 üniversite arasında sıralanmıştır.
Koç Üniversitesinin, Rumelifeneri, Sarıyer’de, Karadeniz’e bakan, İstanbul’a yakın, modern bir kampüsü bulunmaktadır. Üniversitenin önceliği hem araştırma hem de öğretimde mükemmelliğe ulaşmak olup Koç Üniversitesinde seçkin öğretim üyeleri tarafından yüksek kaliteli bir öğrenci grubuna dünya standartlarında eğitim ve araştırma fırsatları sunulması amaçlanmaktadır. Koç Üniversitesi hakkında daha detaylı bilgiye üniversitenin internet sayfasından ulaşabilirsiniz: http://www.ku.edu.tr
Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2003 yılında kurulan, hızla büyümeye devam eden dinamik bir hukuk fakültesidir. 2023 yılında hukuk fakültesine 22’si tam burslu olan 146 öğrenci kabul edilmiştir. Tam burslu öğrencilerimizin tamamı LYS’de derece yaparak Türkiye’de ilk 250 öğrenci arasına giren öğrencilerdir.
Hukuk Fakültesinde Koç Üniversitesi Dr. Nüsret-Semahat Arsel Uluslararası Ticaret Hukuku Merkezi (NASAMER: http://nasamer.ku.edu.tr) ve Koç Üniversitesi Küresel Kamu Hukuku Merkezi (KÜREMER: http://kuremer.ku.edu.tr) olmak üzere iki araştırma merkezi bulunmaktadır. Hukuk Fakültesi öğretim elemanları ayrıca Koç Üniversitesi bünyesinde kurulan disiplinler arası merkez ve forumlarda da görev almaktadır.
Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesinin müfredatı, hukuk eğitimine ilişkin ulusal düzenlemelerde çizilmiş çerçeveyi takip etmektedir. Eğitim dili hem İngilizce hem de Türkçedir. Uluslararası ve karşılaştırmalı hukuk içerikli dersler ile sosyal ve insani bilimlere ilişkin dersler İngilizce, Türk hukukuna ilişkin dersler ise Türkçe olarak verilmektedir. Hukuk Fakültesi, hukuk alanında hem yüksek lisans hem de doktora programları sunmaktadır. Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi hakkında ayrıntılı bilgiye http://law.ku.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.